Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές του Μεσολογγίου και του Πλατύγιαλου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για προσάραξη ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους, σημαίας Πολωνίας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Πολωνίας) στη θαλάσσια περιοχή εκβολών του Αχελώου ποταμού.
Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), το αλιευτικό σκάφος (Α/Κ) «ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΙΑ» Ν.Μ. 43, ένα βοηθητικό σκάφος ιχθυοκαλλιέργειας «ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ» Σ.Μ.628, με επιβαίνοντα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ένα Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.
Το Ι/Φ αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και ακολούθως, συνοδεία του ΠΛΣ, προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Αστακού. Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Πλατύγιαλου του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας. από τον αρμόδιο νηογνώμονα. Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Πηγή: Μεσολόγγι: Συναγερμός στο Λιμενικό για ιστιοφόρο που «κόλλησε» στις εκβολές του Αχελώου



