Στην τελική ευθεία βρίσκεται η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης (ΑΔ) Αιτωλίας στο νέο κτίριο στο Μεσολόγγι, με στόχο η μεταφορά να ξεκινήσει μέσα στο Νοέμβριο.
Στο νέο κτίριο βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες διαμόρφωσης επιπλέον 250 τετραγωνικών μέτρων, πέραν των αρχικών 500, προκειμένου να στεγαστούν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες, μετά και τις παρεμβάσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας. Βασική προϋπόθεση για την έναρξη της μετεγκατάστασης αποτελεί η ολοκλήρωση του χώρου που θα φιλοξενήσει τελικά το κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας, το γνωστό «100». Το πλέον σημαντικό όμως είναι πως θα αποφευχθεί το σενάριο που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα στο τραπέζι, το να «σπάσει» δηλαδή στα δύο η Διεύθυνση και μόνο οι μισές υπηρεσίες της να μεταφερθούν στο ανακατασκευασμένο κτίριο των παλιών καπναποθηκών.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως το υφιστάμενο κτίριο που στεγάζει την Αστυνομία στο Μεσολόγγι έχει κατασκευαστεί πριν από το 1900 και εκτός από ανεπαρκείς χώρους παρουσιάζει κατά καιρούς σημαντικές φθορές που το καθιστούν παντελώς ακατάλληλο και υγειονομική βόμβα. Μάλιστα προ ημερών έπειτα από βλάβη στο αποχετευτικό δίκτυο λύματα κατέληξαν στο διάδρομο του κτιρίου της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής!
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Πέτρος Ποτσίκας, μιλώντας στην εφημερίδα «Συνείδηση», επεσήμανε:
«Η Διοίκηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης (ΑΔ) Αιτωλίας ήθελε να μεταφερθούμε στο ισόγειο του νέου κτιρίου που είναι 500 τμ. Αρχικά είχε ακουστεί να μεταφερθούν οι μισές υπηρεσίες στο νέο κτίριο και να παραμείνουν οι άλλες μισές στο υπάρχον κτίριο, αλλά λόγω της διαμαρτυρίας που κάναμε, τόσο επειδή δεν χωράνε όλες οι υπηρεσίες στο ισόγειο του νέου κτιρίου όσο και λόγω του γεγονότος ότι δεν γίνεται οι μισές υπηρεσίες να είναι στο ένα κτίριο και οι άλλες μισές στο άλλο, τελικά σταμάτησε αυτό.
Επίσης, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας μας πραγματοποιήσαμε συνάντηση, μέσω της ΠΟΑΣΥ, με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. όπου τον ενημερώσαμε γα την κατάσταση που επικρατεί στο υφιστάμενο κτίριο, αλλά και για όλα τα σχετικά με το νέο κτίριο. Εισακουστήκαμε από τον Αρχηγό και σε συνεργασία με το τμήμα Τεχνικών Μέσων διαμορφώνουμε τώρα επιπλέον 250 τ.μ. από το νέο κτίριο, πέραν των 500 τμ του ισογείου, για να μπορέσουν να εγκατασταθούν με αξιοπρέπεια όλες οι υπηρεσίες.
Από τα 250 τμ. που διαμορφώνονται τώρα, τα 90 τμ τα χρηματοδοτεί το Αρχηγείο, το τμήμα Τεχνικών Μέσων, και τα υπόλοιπα 160 τμ τα φτιάχνουμε εμείς ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας μέσω όμως χορηγιών και μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες θα γίνει η μεταστέγαση της ΑΔ Αιτωλίας στο νέο κτίριο. Ευελπιστούμε πως με το νέο μήνα θα ξεκινήσει η μεταφορά.
Η Διεύθυνση θα κατανείμει ποιες υπηρεσίες θα πάνε σε ποιο σημείο του νέου κτιρίου. Αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες διαμόρφωσης χώρων και γραφείων. Το βασικό ήταν να βρεθεί λύση για το κέντρο επιχειρήσεων, για το 100 δηλαδή, όπου στον αρχικό σχεδιασμό προβλέπονταν να φιλοξενηθεί σε ένα χώρο χωρίς παράθυρα, κάτι που θεωρώ πως ήταν αδιανόητο. Είναι αδιανόητο να εργάζονται σε τέτοιο χώρο άνθρωποι για τόσες πολλές ώρες, για ολόκληρα 24ωρα. Περιμένουμε συνεπώς να διαμορφωθεί ο νέος χώρος που θα φιλοξενήσει το 100 και έπειτα θα ξεκινήσει η μεταφορά όλων των υπηρεσιών.
Επίσης, ο Δήμος Μεσολογγίου κάνει ενέργειες για να δημιουργηθεί δεύτερη είσοδος και έξοδος στον αύλειο χώρο του νέου κτιρίου, ενώ «τρέχουν» και οι εργασίες διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου με ενέργειες του Διευθυντή».
Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα «Συνείδηση»




