Τη δυσκολία της αυριανής αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο υπογράμμισε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ιμανόλ Αλγουαθίλ, μετά το μεγάλο διπλό που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» στη Μασσαλία.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη για «φρεσκάρισμα» της ενδεκάδας, τονίζοντας πως το βάθος του ρόστερ επιτρέπει τη χρησιμοποίηση περισσότερων ποδοσφαιριστών, ενώ ξεχώρισε και τη νοοτροπία νικητή που, όπως επισήμανε, συνάντησε από την πρώτη στιγμή στον σύλλογο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού:
Για το νικηφόρο σερί και το ματς στο Αγρίνιο:
«Είναι αλήθεια πως βρισκόμαστε σε μια καλή φάση, όμως αυτό θα είναι το τρίτο παιχνίδι μέσα σε μια εβδομάδα και είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την καλή μας κατάσταση. Πρέπει να αποκατασταθούμε γρήγορα γιατί δεν θα είναι καθόλου εύκολο το παιχνίδι στο Αγρίνιο. Θα δυσκολευτούμε και για αυτό πρέπει να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ο προπονητής θα πρέπει να είναι εύστοχος στην επιλογή της ενδεκάδας για να διατηρήσουμε την καλή μας εικόνα».
Για το ενδεχόμενο να φρεσκάρει την ενδεκάδα:
«Όπως είδατε έκανα αλλαγές και στη Μασσαλία. Αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και στις τρεις διοργανώσεις θα πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Έχουμε ένα πλούσιο και καλό ρόστερ. Οι παίκτες μου είναι σε καλή κατάσταση και όλοι χρειάζονται λεπτά συμμετοχής. Επομένως αφού έχουμε και την ανάγκη και την ποιότητα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε όλους τους παίκτες γιατί η σεζόν είναι πολύ μεγάλη με πολλά παιχνίδια».
Για την ψυχολογία στην ομάδα μετά τις τελευταίες σημαντικές νίκες:
«Σίγουρα τα θετικά αποτελέσματα και οι καλές εμφανίσεις βοηθούν πολύ στην ψυχολογία της ομάδας, όμως εγώ όταν ήρθα βρήκα πολύ καλή τη νοοτροπία του γκρουπ. Ήξερα πως ένας τέτοιος σύλλογος με τόσο μεγάλη ιστορία ζούσε για τις νίκες, όμως το είδα και στους παίκτες και σε ολόκληρο το προσωπικό. Όλοι εδώ έχουν μια νοοτροπία νικητή και αυτή είναι πολύ δύσκολο να φύγει μετά από μερικά κακά αποτελέσματα. Όντως τα αποτελέσματα είχαν στεναχωρήσει λίγο τον κόσμο, αλλά η νοοτροπία υπήρχε και αυτό φαίνεται αυτή τη στιγμή».
Πηγή: Ιμανόλ Αλγουαθίλ: «Καθόλου εύκολο το παιχνίδι στο Αγρίνιο, θα δυσκολευτούμε»



