Λήδα: Η Αιτωλή πριγκίπισσα που έγινε βασίλισσα της Σπάρτης – Το όνομά της συνδέεται με την Ελένη, την Κλυταιμνήστρα την Τροία

Ποια ήταν πραγματικά η Λήδα, η Αιτωλή πριγκίπισσα που έγινε βασίλισσα της Σπάρτης; Το όνομά της συνδέεται με μερικά από τα πιο γνωστά πρόσωπα και τις πιο τραγικές ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας: την Ελένη, την Κλυταιμνήστρα, τον Κάστορα και τον Πολυδεύκη, τον Τυνδάρεω και τον Δία, την Τροία, τον Αγαμέμνονα και τον Ορέστη.

Όμως πόσα γνωρίζουμε πραγματικά για την ίδια τη Λήδα;

Στο βίντεο ακολουθούμε την ιστορία της από την Πλευρώνα της Αιτωλίας και τον οίκο του Θέστιου, μέχρι τον γάμο της με τον Τυνδάρεω και την παράξενη παράδοση της ένωσής της με τον Δία.

Εξετάζουμε τα τέσσερα παιδιά της, τις διαφορετικές αρχαίες παραδόσεις για την καταγωγή τους και το πώς η δική της οικογένεια συνδέθηκε με μερικές από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της ελληνικής μυθολογίας.

Αλλά πίσω από την Ελένη, την Κλυταιμνήστρα, τον Ορέστη, τον Μελέαγρο και όλους τους ήρωες που έγιναν γνωστοί στους αιώνες, υπήρχε η Λήδα.

Γη Αιτωλών κι Ακαρνάνων

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν