ΚΚΕ Αιτωλοακαρνανίας: «Τα νέα αγροτοδικεία ενάντια στους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ σχετικά με τα νέα αγροτοδικεία και τις νέες διώξεις που αντιμετωπίζουν οι αγωνιζόμενοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι του νομού.

Τα νέα αγροτοδικεία που αυτό το διάστημα στήνονται ξανά απέναντι στους αγωνιζόμενους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, δε θα αποτρέψει το κύμα αγανάκτησης και διεκδίκησης.

Η επιχείρηση και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης της ΝΔ και του κράτους, με τις νέες διώξεις, έρχεται μετά το μεγαλειώδη αγώνα σε όλη τη χώρα με τα μπλόκα και τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους.

Οι αγρότες διώκονται γιατί διεκδικούν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, για να πάρουν πίσω τις επιδοτήσεις που δικαιούνταν και του στέρησαν τόσα χρόνια όπως απέδειξε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, για να μην πληρώνουμε πανάκριβα στο ράφι, όταν αυτοί πουλάνε κοψοχρονιά στο χωράφι.

Η στάση της κυβέρνησης είναι προκλητική!

Γιατί την ίδια ώρα που διώκονται οι αγρότες:

  • παίρνουν πετσοκομμένες τις ενισχύσεις και όσα υποσχέθηκε η κυβέρνηση,
  • και νομοθετεί ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους βουλευτές της προβλέποντας φάστ-τρακ διαδικασίες στην ποινική διερεύνηση των ευθυνών τους για τη δυσώδη υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, δεν κάνει κάποια πρωτοτυπία, απλά συνεχίζει τη διαχρονική επιλογή όλων των κυβερνήσεων, από τη μια να τσακίζουν τη ζωή τους για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων του αγροτοδιατροφικού τομέα με όχημα την ΚΑΠ της ΕΕ, ενώ από την άλλη προσπαθεί να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου με τις διώξεις, την καταστολή που το μόνο που πετυχαίνει είναι να πεισμώνει τους αγρότες.

Τα προβλήματα είναι εδώ και οξύνονται γι’ αυτό οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και αλιείς, οδηγούνται ξανά στο δρόμο, συνεχίζοντας τον αγώνα τους.

Ο μόνος τρόπος για να πάρουν ανάσα, να συνεχίσουν να παράγουν, είναι η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους!

Το ΚΚΕ στέκεται διαχρονικά πλάι τους, στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων τους!

Ταυτόχρονα, προβάλλει ότι για να κερδίσουν:

  • πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι του αγροτοδιατροφικού τομέα που τους πνίγουν καθημερινά,
  • να ηττηθεί η πολιτική της ΚΑΠ και της ΕΕ, που στηρίζει τους ομίλους και υλοποιούν με συνέπεια η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση κ.α., που ενώ την ψήφισαν τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη σημερινή κατάσταση των αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων, αλιέων και των οικογενειών του!

Η διέξοδος βρίσκεται στη σύγκρουση με την πολιτική που στηρίζει τα κέρδη των λίγων, κόντρα στις στρατηγικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ, τη βολική αντιπολίτευση των υπολοίπων, κόντρα σε «νέους» και παλιού σωτήρες, για να κερδίσουν οι πολλοί, που καθημερινά μοχθούν, παράγοντας όλο τον πλούτο της χώρας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν