Τα Δοκίμεια 2026 ξεκίνησαν με την 1η Ιππική Συνάντηση στην οποία έλαβε μέρος και η μικρή Μαρία Μουρτζιάπη με το άλογό της, τον Ορφέα και εντυπωσίασε τους πάντες
Η 13χρονη Μαρία Μουρτζιάπη, παρότι ασχολείται με την ιππασία μόλις τα δύο τελευταία χρόνια, απέδειξε πως το πάθος, η αφοσίωση και η αγάπη για το άλογό της μπορούν να οδηγήσουν σε ξεχωριστές στιγμές.
Το άλογο, ο “Ορφέας” ΄πως ονομάζεται ανήκει στον Λάμπρο Μπαμπάτσικο.
Με την παρουσία της στα Δοκίμεια 2026 στο Αγρίνιο, εντυπωσίασε και μάγεψε το κοινό, παρουσιάζοντας μια αρμονική συνεργασία με το άλογό της, γεμάτη αυτοπεποίθηση, χάρη και δυναμισμό.
Το μέλλον προμηνύεται λαμπρό για τη νεαρή αμαζόνα, που συνεχίζει να κυνηγά τα όνειρά της με χαμόγελο και επιμονή.
Τα «Δοκίμεια 2026» αποτελούν μια πολυδιάστατη γιορτή της τοπικής ταυτότητας, όπου η θρησκευτική παράδοση συναντά την ιστορική μνήμη, ο λαϊκός πολιτισμός συνδέεται με τη σύγχρονη κοινωνική ζωή και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής συναντιούνται γύρω από κοινές αναφορές, έθιμα και πολιτιστικές εκφράσεις.
Πηγή: Δοκίμεια 2026: Η 13χρονη Μαρία Μουρτζιάπη ίππευσε με τον Ορφέα και εντυπωσιάσε τους πάντες





