Ναύπακτος: Στο «Πρωινό» οι αποκαλύψεις για το φίδι που σφήνωσε σε μηχανή αυτοκινήτου

Στην εκπομπή του ANT1, «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα συζητήθηκε το θέμα με το τεράστιο φίδι που σφήνωσε στη μηχανή αυτοκινήτου στη Ναύπακτο και μπλόκαρε το τιμόνι του οχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν εν κινήσει λίγα μέτρα έξω από το κέντρο της πόλης, σταμάτησε ξαφνικά να λειτουργεί, ενώ το τιμόνι δεν μπορούσε να στρίψει. Όταν οι επιβαίνοντες άνοιξαν το καπό, αντίκρισαν ένα μεγάλο φίδι εγκλωβισμένο μέσα στη μηχανή του οχήματος.

Την Πέμπτη (21.5.26) στην εκπομπή του ANT1, ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ, κ. Κώστας Καρβούνης, που βρισκόταν μέσα στο όχημα μαζί με τη σύζυγό του, μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα για το περιστατικό.

«Είναι από αυτά που συμβαίνουν μία φορά στη ζωή και πρέπει να είσαι πολύ ψύχραιμος», ανέφερε αρχικά ο κ. Κώστας, περιγράφοντας το απίστευτο περιστατικό.

Ο κύριος Κώστας εργάζεται ως εκπαιδευτικός και μόλις είχε σχολάσει. Όπως είπε, οδηγός του αυτοκινήτου ήταν η σύζυγός του, ενώ οι δυο τους επέστρεφαν από το κέντρο της Ναυπάκτου προς το σπίτι τους.

«Νιώσαμε όμως το αυτοκίνητο ότι δεν πήγαινε. Τράβαγε, ακούγαμε ένα βουητό και κάπνιζε λίγο μπροστά προς τα δεξιά», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια εξήγησε πως αρχικά πίστεψαν ότι είχε σκάσει κάποιο λάστιχο. «Σταματήσαμε στην άκρη. Νομίζαμε ότι μας έσκασε λάστιχο, γιατί το σφύριγμα έτσι έμοιαζε. Όταν ανοίξαμε το καπό, είδαμε ένα τεράστιο κεφάλι με τη γλώσσα έξω να έρχεται προς το μέρος μας», περιέγραψε.

Ο Γιώργος Λιάγκας ρώτησε αν το φίδι επιτέθηκε τη στιγμή που άνοιξαν το καπό, με τον κ. Κώστα να απαντά: «Επιτέθηκε το φίδι. Ήμασταν τέσσερα άτομα εκεί. Δεν μπορούσε να βγει γιατί είχε εγκλωβιστεί μέσα στους ιμάντες».

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το φίδι επέζησε παρά τη λειτουργία της μηχανής. «Το αυτοκίνητο είχε μεγάλη ιπποδύναμη, πάνω από 200 ίππους, αλλά όπως το πέταξε, δεν του έκανε άλλη ζημιά. Απλά εγκλωβίστηκε η ουρά του», είπε χαρακτηριστικά.

Για την επιχείρηση απεγκλωβισμού, ο ίδιος αποκάλυψε ότι χρειάστηκε η επέμβαση τεσσάρων πυροσβεστών με ειδικό εξοπλισμό. «Ήρθε η Πυροσβεστική με τέσσερα άτομα και με πολύ κόπο το απεγκλώβισαν. Ήταν τραυματισμένο στο πίσω μέρος της ουράς. Το έβαλαν σε ένα κουτί και είπαν ότι θα το παραδώσουν στο δασαρχείο για να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα, το φίδι ήταν λαφιάτης και είχε εντυπωσιακό μέγεθος. «Ήταν όσο το μπράτσο μου η διάμετρός του. Άκουσα όμως ότι ο διοικητής της Πυροσβεστικής μίλησε για 2 μέτρα», είπε.

Δείτε το βίντεο:

Η συζήτηση έκλεισε με χιούμορ από τον Γιώργο Λιάγκα, ο οποίος του είπε: «Κώστα, πάρε και ένα λαχείο», με τον ίδιο να απαντά: «Εδώ πάθαμε ζημιά στο αυτοκίνητο, έχουμε άλλο θέμα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν