Ένα σπάνιο βίντεο κοινοποίησε ο κ. Γιάννης Γιαννακόπουλος, που καταγράφει την δράση παλαιμάχων του Παναιτωλικού και την εικόνα του γηπέδου σε μια άλλη εποχή.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Παναιτωλικού, έρχονται ξανά στο φως στιγμές που αναδεικνύουν όχι μόνο την ποδοσφαιρική του ιστορία, αλλά και το φιλεκπαιδευτικό του πνεύμα.
Ένα παλαιότερο βίντεο από το αρχείο του Γιάννη Γιαννακόπουλου καταγράφει δράσεις των παλαιμάχων του συλλόγου, υπενθυμίζοντας πως ο Παναιτωλικός δεν υπήρξε απλώς μια ομάδα, αλλά ένας φιλεκπαιδευτικός από τα πρώτα του κιόλας βήματα.
Η λειτουργία των νυχτερινών σχολών και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας αποτέλεσαν βασικά στοιχεία της ταυτότητάς του, που πέρασαν από γενιά σε γενιά.
Η ανάρτηση του Γιάννη Γιαννακόπουλου:
«ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 100 ΧΡΟΝΙΑ
Αναμοχλεύοντας το αρχείο μου βρήκα ένα παλαιότερο βίντεο με δραστηριότητες παλαιμάχων της ομάδας του Παναιτωλικού. Όπως είναι γνωστό ο Παναιτωλικός υπήρξε εξ αρχής φιλεκπαιδευτικός σύλλογος με την λειτουργεία νυχτερινών σχολών. Το φιλεκπαιδευτικό πνεύμα και η κοινωνική προσφορά γενικότερα μεταλαμπαδεύτηκε σε όλες τις επερχόμενες γενιές της οικογένειας του συλλόγου.
Οι παλαίμαχοι του Παναιτωλικού διοργάνωσαν και φιλικούς αγώνες με παλαιμάχους άλλων ομάδων με σκοπό οι εισπράξεις από τους αγώνες αυτούς να διατεθούν για την δημιουργία παιδικών χαρών κλπ.
Στο βίντεο είναι καταγραμμένη μια τέτοια προσπάθεια και σχολιάζουν ο εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της ομάδας Βασίλης Μήτσου και ο διαιτητής Βασίλης Νικάκης.
Στο βίντεο φαίνεται η κατάσταση του γηπέδου στην πριν Κωστούλα εποχή…»
Πηγή: Το Γήπεδο του Παναιτωλικού πριν την εποχή Κωστούλα – Από το αρχείο του Γιάννη Γιαννακόπουλου




