Ανδρέας Μπουχαλάκης: «Στο Αγρίνιο είμαι πιο απελευθερωμένος – Προσπαθώ να εμπνεύσω τον Παναιτωλικό»

Στο νέο επεισόδιο του «Sofializing», μίλησε ο Έλληνας μέσος του Παναιτωλικού, Ανδρέας Μπουχαλάκης για αυτή τη φάση της καριέρας του στο Αγρίνιο, τα χρόνια στον Ολυμπιακό και φυσικά το περίφημο γκολ κόντρα στον Άρη.

Ο αρχηγός του Παναιτωλικού, Ανδρέας Μπουχαλάκης, που απέκτησε πρόσφατα ένα υγίεστατο αγοράκι με τη σύζυγό του, έδωσε συνέντευξη στην Σοφία Αλατζά για το νέο επεισόδιο του “Sofializing”, μιλώντας για τη ζωή και την καριέρα του, τη νέα του καθημερινότητα στο Αγρίνιο και τις εμπειρίες του από τον Ολυμπιακό και το εξωτερικό.

Ο Έλληνας μέσος, που αγωνίζεται φέτος στον Παναιτωλικό, περιγράφει πώς έχει προσαρμοστεί στην πόλη: «Κοίτα, είμαι με τη γυναίκα μου, ευτυχώς βρήκα και το Μαυρία που ήμασταν πολύ καλοί φίλοι από παλαιότερα, οπότε γνωριζόμαστε μεταξύ μας.» Επισημαίνει επίσης τη διαφορά στους ρυθμούς ζωής: «Εντάξει, οι ρυθμοί είναι πιο ήρεμοι, 100% από Αθήνα και Βερολίνο που είχα συνηθίσει τα δύο τελευταία χρόνια.»

Μια από τις πιο εμβληματικές στιγμές της καριέρας του στο Αγρίνιο ήταν το γκολ που σημείωσε κόντρα στον Άρη, το οποίο θυμάται έντονα: «Ήταν τρομερό… Βγήκε από την κούραση της στιγμής και την απογοήτευση. Δηλαδή, ήταν μια σέντρα, δεύτερο δοκάρι… Κι εγώ, απεγνωσμένα… Περπατώντας… Διάβαζα λίγο την κατάσταση… Λέω, τι έχω να χάσω… Και βγήκε. Έγινε χαμός.»

Η θητεία του στον Παναιτωλικό έχει ήδη φέρει σημαντικές στιγμές, με τον ίδιο να αναλαμβάνει το αρχηγικό περιβραχιόνιο. Όπως λέει: «Ξαφνικό ήταν. Δηλαδή, δεν μου είχε πει κάτι πριν το ενημερώσει την ομάδα. Ίσως θεώρησε λόγω της εμπειρίας μου και του παρεθόντος ότι μπορώ να είμαι αυτός… Πάντα μου άρεσε να βοηθάω και μέσα και έξω από το γήπεδο τους συμπαίχτες μου και να προσπαθώ να τους… Αυτό που μου αποβάλλει το άγχος είναι να τους δώσω λύσεις μέσα και έξω από το γήπεδο, οπότε αυτό κάνω και τώρα.»

Ο Μπουχαλάκης αναφέρεται και στην εμπειρία του στο Ολυμπιακό, αλλά τονίζει ότι το Αγρίνιο και ο Παναιτωλικός αποτελούν πλέον το «σπίτι» του: «Πλέον νιώθω πολύ καλά. Εδώ στο Αγρίνιο είμαι πιο απελευθερωμένος, ξέρω τι πρέπει να κάνω και πότε. Αυτό βοηθάει και την ομάδα του Παναιτωλικού.»

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επιθυμία του να συνεχίσει να προσφέρει στην Εθνική: «Έχει μείνει μια πίκρα με την Εθνική που έχει έρθει κάτι τα τελευταία χρόνια. Και αυτό είναι ο μεγάλος πόθος και καημός μου… Μακάρι στο μέλλον να έχω ξανά την ευκαιρία να φορέσω τη φανέλα και να γίνει το απωθημένο πραγματικότητα».

Αναφερόμενος στο ρόλο του αρχηγού, ο Έλληνας μέσος τονίζει τη σημασία της ηγεσίας: «Ο κόουτς θεώρησε ότι μπορώ να εμπνεύσω την ομάδα μέσα στο γήπεδο… και αυτό προσπαθώ να κάνω κάθε μέρα στον Παναιτωλικό, για την ομάδα και για το Αγρίνιο.»

Δείτε τη συνέντευξη του Ανδρέα Μπουχαλάκη:

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν