Στη δημοσιότητα δόθηκε το φυλλάδιο του προγράμματος των φετινών Εορτών Εξόδου από το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την ιστορική Έξοδο (9 Μαρτίου- 5 Απριλίου).
Με ιδιαίτερη τιμή και βαθύ αίσθημα ιστορικής ευθύνης, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Σπύρος Διαμαντόπουλος προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις επετειακές εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στη συμπλήρωση των 200 ετών από την Έξοδο της Ηρωικής Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων.
Η επέτειος αυτή αποτελεί κορυφαία στιγμή ιστορικής μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας. Είναι αφιερωμένη στον ηρωισμό, την αυτοθυσία και το ακατάβλητο φρόνημα των προγόνων μας, που με την πράξη τους σφράγισαν την πορεία του Έθνους. Μέσα από τις εκδηλώσεις, η Ιερά Πόλη Μεσολογγίου αναδεικνύει το διαχρονικό μήνυμα της Εξόδου, τιμώντας το παρελθόν και μεταδίδοντας την ιστορική του παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.
Το φυλλάδιο:
Πηγή: Μεσολόγγι: Το φυλλάδιο του προγράμματος Εορτών Εξόδου 2026



