«Το “δέκα το καλό” του Παναιτωλικού ζει στις καρδιές μας». Αυτό τόνισε η αδελφή του αείμνηστου Γιώργου Παππά, Κική, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπενθυμίζοντας την τεράστια προσφορά του αείμνηστου ποδοσφαιριστή στην ομάδα.
100 Χρόνια Παναιτωλικός και πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (2.3.26) στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Άνεσις» σε μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση! Ο Παναιτωλικός γιόρτασε τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Άνεσις».
Ο Γιώργος Παππάς, που κατέκτησε την αγάπη των φιλάθλων ως αρχηγός της ομάδας και φόρεσε τη φανέλα με το νούμερο 10, βοήθησε σημαντικά τον Παναιτωλικό να ανέβει στην Α’ Εθνική τη σεζόν 1975-1976. Μέχρι σήμερα παραμένει στην 4η θέση των κορυφαίων σκόρερ του συλλόγου με 87 γκολ. Η αδελφή του σημείωσε πως «ο Παναιτωλικός είναι οικογένεια για εμάς» και υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης της ομάδας στις δύσκολες στιγμές που περνά.
Αναλυτικά η ανάρτηση της Κικής Παππά:
«Τα εκατό χρόνια που Παναιτωλικού γιορτάστηκαν χθες σε μια κατάμεστη αίθουσα με πολύ παλμό και συγκίνηση στο Αγρίνιο.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωστούλας που με την υλικοτεχνική υποδομή που δημιούργησε στο Αγρίνιο ανέβασε την ομάδα μας σε άλλη κατηγορία.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων δημοσιογράφων συνάδελφος Κωστής Τσακανικας μίλησε για το μεγάλο ρόλο του Φιλεκπαιδευτικου Παναιτωλικού τα δύσκολα χρόνια με δημιουργία νυχτερινών σχολείων κ.α.
Ο Θεόφιλος Ντοκας εμβληματικός τερματοφυλακας της ομάδας για πολλά χρόνια με τον αδελφό μου Γιώργο Παππά που μπήκε στην πρώτη ομάδα σε ηλικία 17 ετών το 1969.Καθιερώθηκε πολύ γρήγορα με την φανέλα νούμερο 10 “Το δέκα το καλό” κατά τον παλαίμαχο Β. Σταρακα που έγραψε και το σχετικό βιβλίο για την ιστορία της ομάδας.
Ο Γιώργος βοήθησε τα μέγιστα ως αρχηγός της ομάδας τα ανέβει στην Α Εθνική κατηγορία 1975-1976.Μεχρι σήμερα βρίσκεται στην 4η θέση των σκόρερ του Παναιτωλικου με 87 γκολ. Διέθετε στρατηγική σκέψη για το παιχνίδι,εξαιρετικές τριπλές,ευθύβολα σουτ και ήταν μια διαρκή απειλή για την άμυνα και τον τερματοφύλακα των αντιπαλων.
Έπαιξε στην Εθνική Νέων και Εθνική Ενόπλων και κρέμασα τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στο τέλος του 1985.
Δυστυχώς “έφυγε” νωρις και ο Σύλλογος των Παλαιμάχων ως φόρο τιμής απέσυρε την κίτρινη φανελα με το νούμερο 10 που τόσο είχε ιδρώσει ο Γιωργος για να τον συντροφεύσει στο τελευταίο του ταξίδι.
Ο Παναιτωλικός για μας είναι η οικογένεια μας και τώρα που βρίσκεται σε δύσκολη καμπή έχει περισσότερο την ανάγκη όλων μας. Αυτό θα ήθελε και ο παλιος αρχηγός του Γιώργος Παππας».





