Στο μνημόσυνο για τον αείμνηστο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Κοσμά, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, ο οποίος μετέβη στο Μετόχι της Παναγίας Γιάτρισσας και στον Ιερό Ναό της Παναγίας Πλατυτέρας και του αγίου Δημοσθένους στα Καλύβια Γυθείου.
Η ανακοίνωση:
Στο Μετόχι της Παναγίας Γιάτρισσας και στον Ιερό Ναό της Παναγίας Πλατυτέρας και του αγ. Δημοσθένους στα Καλύβια Γυθείου μετέβη την Κυριακή προ των Φώτων (4-1-2026) ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, καθώς και το Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Ιεράρχου, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά, ο οποίος κοιμήθηκε στις 3-1-2022.
Στην ομιλία του, ο Σεβ. κ. Χρυσόστομος Γ’ μίλησε με ιδιαίτερους συγκινητικούς λόγους για τον αείμνηστο Ιεράρχη, υπογραμμίζοντας τρία χαρακτηριστικά του κεκοιμημένου, την ευλάβεια, την ταπεινοφροσύνη και το ιεραποστολικό του φρόνημα.
Στο αναλόγιο διηκόνησε ο κ. Πέτρος Ρηγάτος εκ Πατρών, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, την δε εκκλησιαστική τάξη είχε επιμεληθεί κατά άριστον τρόπο ο Μετοχιάρης π. Νήφων Καρολεμέας.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ
Πηγή: Ο Μητροπολίτης Μάνης προεξήρχε στο μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά






